Di Kjipe - Kor E Du No?

Di KjipeKor E Du No?

Fysisk Format, 21. Jul 2010
Hires images:

Det finnes ingen Bergensbølge, og definitivt ingen Loddefjord-bølge. Som om ikke det var ille nok, så kan vi nå stadfeste at det ikke finnes noen Di Kjipe-bølge heller. Og nå er det for sent, for bandet er allerede oppløst i en malstrøm av indre stridigheter, narkomani og lemfeldig omgang med kniv.

La oss starte med begynnelsen:
Når Di Kjipe tok navnet sitt, var det ment som en parodi på den kjipe verden rundt dem, men når de fire alkoholiserte, punkrock-infiserte ungdommene over tid oppholdt seg i samme rom ble de ofte selv Di Kjipe. Bandet spilte ekte pønkrock/gammalhardcore fra leveren med inspirasjon fra tidlig britisk punk og amerikansk skatecore fra 80-tallet.

Bandet fikk gode omtaler i urpønk fanziner som Maximum Rocknroll og lignende for sine første sjutommer utgitt på Lukket Avdeling. Di Kjipe fikk også god medfart av den såkalte Loddefjordbølgen og var med på Mikal Telle og Erlend Øyes Opplett-samler.

Bandet turnerte Norge tre ganger og laget drama og furore overalt de kom. Det skal ikke stikkes under en stol at alkohol, knark og låter som handler om det samme kunne gjøre festen og musikken ganske intens til tider.

Albumet \"Kor E Du No\" ble spilt inn av et allerede slitent kamelsvelgende band på galeien så det kan skrangle litt til tider. B-siden på albumet er spilt inn live på Inside og det gjenspeiler ganske bra energien til Di Kjipe.
Skiva slippes på vinyl som et spleiselag mellom ikke mindre enn åtte plateselskap: Lukket Avdeling, Drittprofitt records, Bergen Wheelers Rullestolbasketlag, Trang i Hjelmen Records, Ute av Balanse Plater, Plata Records og Fysisk Format og Anje.