Svarte Greiner/Le Corbeau - Split

Svarte Greiner/Le CorbeauSplit

Fysisk Format, 29. Nov 2010
LP
Cat.no. FY032
UPC 7071245021450
Hires images:

Andre utgivelse i Fysisk Formats split serie byr på to veldig ulike artister som på snodig vis likevel har noe til felles, nemlig Svarte Greiner og Le Corbeau.

Svarte Greiner er et av artistnavnene til Erik Skodvin fra Langesund som også er kjent som ene halvdel av Deaf Center og som mannen bak den distinkte Miasmah labelen. Selv om Skodvin foreløpig er relativt ukjent i Norge har han bygd opp et betydlig internasjonalt renomme, med utgivelser på toneangivende selskap fra Australia, USA, Tyskland og England. Svarte Greiner ble også håndplukket av Fever Ray til å spille på turneen hennes ifjor.

På denne utgivelsen byr Svarte Greiner på tre urovekkende ambientspor med dystre gitarklanger og hviskende ulyder. Sportitlene utgjør nesten en liten historie i seg selv, Drunk - Road - Tree, og forsterker vinylrillenes følelse av ubehag og eventyr.

Langhusianerne Le Corbeau på sin side har etablert seg som et uforutsigbart og mystisk element på et sidespor i det norske musikkmaskineriet. Etter et selvutgitt album og det bejublede Fysisk Format albumet Evening Chill (2009) er Le Corbeau ute og lusker med lyd igjen. Som en oppvarming til tredjealbumet som slippes i 2011 får vi her seks spor med alt fra surrealistisk blues til drømmepop og en uventet cover av Roy Orbison-slageren She\'s a Mystery to Me. Nok et eksempel på Le Corbeau\'s evne til avduke de mest uhørte ting.