Hope I Die Virgin - Is Forever No Way

Hope I Die VirginIs Forever No Way

Fysisk Format, 27. May 2011
LP
Cat.no. FY026LP
UPC 7041889500093
CD
Cat.no. FY026CD
UPC 7041889500017
Hires images:

Hope I Die Virgin har - med sin kyske og tilkneppede blanding av regntung britisk 80-talls indie og Dischord sound - vært et kultband forbeholdt et fåtalls søkende sjeler. To egenutgitte EPer, hvorav den siste produsert av Emil Nikolaisen fra Serena Maneesh, ga nikkende anerkjennelser fra forståsegpåere. Allikevel har bandet med det rare navnet de to siste årene vært knapt synlige, der de har vaket for seg selv i det lunkne mudderet ved bredden av Oslos undergrunnsscene.

Hope I Die Virgin lot verden være for seg selv og skapte sin egen virkelighet i Harrys Gym studio gjennom utallige sessions i store deler av 2009 og 2010. Is Forever No Way var fra begynnelsen et megalomant prosjekt - en fantasi om et album så omfattende, dyptstikkende og rystende at verden aldri hadde hørt maken. Og jo lenger tid bandet brukte i studio, jo mer himmelstormende ble ambisjonene. Hver basstone, hvert minste cymbalslag har vært gjenstand for uendelige fortolkninger og assosiasjonsprosesser. Hvert akkordskifte har blitt analysert med såvel astrologiske som naturvitenskaplige tolkningsnøkler.

Tekstene, på sin side, er mer jordnære spirituelle utgytelser og spenner fra hyllesten av en norsk journalists maskuline skjønnhet til tøylesløse dopfantasier fra perspektivet til en dopjomfru.

Alle disse korridorene av frittvoksende musikalske utskeielser ble til sist matet inn i Christian Engfelts miksepult. Der ble det hele nøysomt kjemmet og klippet ned til allmennt forståelige låtstrukturer, melodier og rytme. Bob Weston (Shellac, Mission of Burma) forseglet galskapen for alvor med sine mastringsteknikker. Han autoriserer at albumet er forsvarlig å slippe ut til offentligheten og kan brukes såvel på internett, på radio eller på analoge hjemmestueanlegg. Alt publikum trenger å gjøre er å velge sitt format; vinyl, CD eller et av de moderne digitale formatene.

Nå kan hverdagslige mennesker med hverdagslige gjøremål leve sine hverdagslige liv og innta Hope I Die Virgin's debutalbum uten å måtte ta inn over seg de kvaler, moralske såvel som estetiske, som ligger bak. På overflaten tyder alt på at Is Forever No Way er et helt ordinært album.